Ellis Dijkstra

Een paar jaar na het behalen van mijn HBO-lifescience diploma, heb ik een master in Biologie gehaald aan de Wageningen Universiteit. Tijdens deze studie heb ik mijn focus op ‘arbeid en gezondheid’ gericht, de arbeidshygiene. Ik geloofde in ‘meten is weten’. Zaken rationeel, vanuit het denken benaderen. Na enige omzwervingen, waarvan 3 jaar in het buitenland, heb ik mijn toengedachte droombaan gevonden. Het is anders gelopen dan verwacht. Een burn-out volgde. Na 5 jaar en verschillende pogingen daar uit te komen, kwam ik in aanraking met Rebalancing®. Ik ontdekte: ‘voelen is méér weten’ en ‘het is niet altijd wat je denkt dat het is’.

Rebalancing® heeft mij onder andere geleerd:

  • een balans te vinden tussen denken en voelen,
  • te komen tot de kern van wat mij bezig houdt,
  • inzicht te krijgen in mijn denk- en gedragspatronen,
  • te ervaren, voelen wat er is, en te luisteren naar ‘de wijsheid van het lichaam’,
  • wie ik in wezen ben.

Tijdens de opleiding ben ik met mijn praktijk van start gegaan. Een ernstige rug-hernia heeft een spaak in het wiel gestoken, en mijn praktijk heb ik op de lange baan geschoven. Een periode van 5 jaar volgde met veel pijn, functieverlies, ernstige mobiele en energetische beperkingen, operaties en behandelingen. Alles wat ik tijdens de Rebalancing opleiding heb geleerd, heb ik in die jaren veelvuldig op mezelf kunnen toepassen. Met vallen en opstaan heb ik geleerd met de situatie om te gaan. Leven met de pijn, en niet in strijd tegen de pijn. Het is een leerproces en ik leer nog steeds. Ik ben heel blij, dat ik nu weer verder kan met mijn praktijk. Ik ben de hoop en het verlangen blijven koesteren om dit prachtige vak weer te kunnen uitoefenen.Ik houd ervan om met mensen te werken. Ik bied een veilige sfeer waarin we respectvol kunnen samenwerken. Daarmee creëren we ruimte, om zonder oordeel te ontdekken wie je werkelijk bent. Dat doe ik soms speels, soms met humor, soms confronterend, soms zoekend. Je bent welkom.

COVID-19 maatregelen

Een sessie wordt geheel conform de regels van het RIVM gegeven. Voor vragen kun je contact opnemen of klikken op meer informatie.