Hoe gaat een sessie?

Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur. 

Een sessie begint met een kort inleidend gesprek. We staan stil bij wat op dat moment het meest je aandacht vraagt. Dit kan een lichamelijke klacht, een gebeurtenis of een thema in je leven zijn.

We vervolgen de sessie op de stoel of op de massagetafel. Ik nodig je uit om zonder oordeel te ervaren wat er zich aandient. Door met onze aandacht daar te zijn ontdekken we wat zich heeft vastgezet, zowel in het lichaam als mentaal, in de vorm van ontwikkelde gedachtepatronen en overlevingsmechanismen. Je krijgt inzicht en helderheid in wat je bezig houdt. Je wordt je meer bewust van de relatie die bestaat tussen jouw denken en voelen.

Rebalancing®

Rebalancing is een diepgaande vorm van lichaamswerk.

Het is ontstaan vanuit het besef dat lichaam en geest onlosmakelijk verbonden zijn. Het is aanraken met aandacht, het is nieuwsgierig zijn en onderzoeken wat er in je leeft. Je bewust worden van de relatie tussen je fysieke spanning en geestelijke spanning.

In ons leven doen we ervaringen op, we vormen overtuigingen waarna we gaan leven. Alle ervaringen en overtuigingen hebben een effect op je lichaam. Ieder lichaam heeft zo zijn eigen unieke verhaal. Zo span je vaak onbewust bepaalde spieren aan. Ook aan je ademhaling kun je het merken, je gaat minder of sneller ademhalen. Dit kost veel energie, en brengt het lichaam uit zijn natuurlijke evenwicht. De effecten hiervan kunnen zich uiten in psychische en/of lichamelijke klachten zoals bv stress, negatieve gevoelens, een burn-out, futloosheid, nek-, schouder-, en/of rugklachten.

Rebalancing gaat over het herstel van je natuurlijk evenwicht.

Het maakt je bewust van wat er in je leeft. Je hoeft niet te veranderen, je mag ruimte geven aan wat er in je leeft.

In een sfeer van veiligheid, vertrouwen en respect, begeleid ik je op deze weg. Hierbij maak ik gebruik van oa aanraak- en massagetechnieken, zelfonderzoek en meditatie. Ik nodig je uit voorbij het denken te gaan, zonder oordeel te ervaren wat er zich aandient. De stap van denken naar voelen naar zijn te maken. Dit geeft ontspanning en inzicht. Oude patronen kun je laten gaan, de energie die nodig was om ze instant te houden komt vrij. Er ontstaat ruimte voor nieuwe dingen in je leven! Voor meer informatie over Rebalancing® kun je ook terecht op rebalancing-nederland.nl 

In het proces van re-balancing wordt je oude balans ‘verstoord’, zodat er een nieuwe balans kan ontstaan die beter past bij wie je nu bent.

Traumatherapie

Je merkt dat je niet zo functioneert als je zou willen, je ontwijkt situaties, je reageert veel te heftig, of je slaat juist helemaal dicht bij een onschuldige opmerking. Blijkbaar speelt er iets anders. Mogelijk komen je klachten voort uit een onverwerkt trauma uit je (vroege) kindertijd.  Misschien weet je wat dit trauma is, maar even zo goed kan het zijn dat je er helemaal niet bewust van bent. Hoe lang geleden ook, onverwerkt trauma kan zich vastzetten in je lijf en beïnvloedt je dagelijks functioneren, geluk en welzijn.

Samen onderzoeken we de mechanismen die je toen nodig had om met de situatie om te kunnen gaan maar die je nu, in je volwassen leven, in de weg zitten. Ik laat je hier bewust en met aandacht naar kijken, ik laat je voelen wat deze ervaringen doen in jouw lichaam en leer je hoe je de oude patronen kunt loslaten.